top of page

Netwerk

Broeders van Liefde

Verderzetting zorg na repatriëring

De Broeders van Liefde hebben in de regio van de Afrikaanse Grote Meren een netwerk van psychiatrische centra uitgebouwd. Ook het psychiatrische centrum van Kasaka in Kigoma (Tanzania) maakt deel uit van dit regionaal netwerk.


Kunnen de vluchtelingen op een dag veilig terugkeren naar huis, dan kunnen ze hun therapie en eventuele medicamenteuze behandeling in één van de centra in hun thuisregio verderzetten.

Elkaar versterken

Het netwerk biedt niet alleen de mogelijkheid om de zorg verder te zetten over de landsgrenzen heen. Het biedt ook opportuniteiten tot intensieve samenwerking en synergie.

Kaart GGZ-netwerk Afrika Fracarita Belgium Broeders van Liefde
Wat is een trauma?
Kasaka
Kasaka

Dokter Chantal,

psychiatrisch centrum Kasaka

 

"Ik krijg de kans deel te nemen aan trainingen en uitwisselingen met onze andere Afrikaanse centra.  Fracarita Belgium ondersteunt deze Zuid-zuidsamenwerking. Ze is onze partner in het delen van de expertise die we samen, over de grenzen heen, opbouwen. Zo kunnen we de kwaliteit van onze geestelijke gezondheidszorg in de regio jaar na jaar verbeteren."

"Deze kennis deel ik dan met mijn collega's in Kasaka. Op die manier maken we ons eigen team sterker en kunnen we met de beperkte middelen die we hebben onze patiënten optimaal ondersteunen tijdens hun traject."

Kasaka
bottom of page