top of page

Kasaka

Dokter Chantal

Dr. Chantal in Kasaka

"In ons psychiatrisch centrum in Kasaka, 150 km van het kamp vandaan, bieden we geestelijke gezondheidszorg aan de Tanzaniaanse bevolking uit de omgeving. Maar we reserveren altijd een aantal plaatsen voor mensen uit de vluchtelingenkampen die nood hebben aan psychiatrische zorg."


"Zij worden voor een aantal weken naar ons centrum overgebracht vanuit het kamp. Dit geeft ons de kans een goede diagnose te stellen en therapie op te starten."


"In het vluchtelingenkamp is er wel een ziekenhuis, maar er is onvoldoende kennis over geestelijke gezondheidszorg om de patiënten echt vooruit te helpen. Daarom is een gespecialiseerd centrum zoals dat van de Broeders van Liefde in Kasaka echt wel nodig."


"Na hun terugkeer naar het kamp volgen we de patiënten vanop afstand op via de artsen van het kamp. We gaan ook zelf ter plaatse voor een opvolgingsgesprek."

"Eén van de tips die we onze patiënten geven is om met een familielid of andere vertrouweling over hun problemen te praten. Want vaak blijven de trauma's die ze hebben meegemaakt een taboe. "Een probleem waarover je praat, is al voor de helft opgelost", zeggen psychologen soms". 

Psychiatrisch centrum Kasaka Broeders van Liefde
Psychiatrisch centrum Kasaka Broeders van Liefde
Psychiatrisch centrum Kasaka Broeders van Liefde
Dr. Chantal in Kasaka
Wat is een trauma?
bottom of page