top of page

Non Food - verrassend

Image by Aaron Burden

Unieke gadget webshop 

"Everybody's an artist", zei Yoko Ono. Dus ook jouw collega's, leerlingen, patiënten, cliënten... Laat ze schilderen, tekenen, etsen, aquarelleren, handschilderen, ... en tover hun creaties om tot gebruiksvoorwerpen die je online kan verkopen t.v.v. de Zuidactie: brooddozen, muismatjes, turnzakken, placematjes, enz. Wie zou er geen uniek exemplaar van zijn meest geliefde kunstenaar durven te kopen?

 

Je kan de verkoop en aanmaak van de producten zelf organiseren, of een beroep doen op een bedrijf zoals het Tekenfund, dat voor jou alles organiseert en je een gepersonaliseerde online webshop aanbiedt per leerling/cliënt/patiënt op basis van de door hem/haar ingestuurde tekening. De bestelling wordt dan op jouw school/voorziening geleverd. 

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

Image by Lubomirkin

Vogelkastje

De Zuidactiecampagne valt meestal samen met het begin van de lente. Maak met je leerlingen, patiënten of cliënten nestkastjes en verkoop ze t.v.v. de Zuidactie. Goed voor het vogelbestand en de Zuidactie! 

Nestkastje maken.   

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

Image by Artificial Photography

Kledingruilbeurs

Modetrends komen en gaan. Wat een paar jaar geleden helemaal out was, is nu weer in! En daar kunnen we gebruik van maken! Lanceer een oproep om oud kledij mee te brengen, en organiseer een hippe, vintage ruilbeurs t.v.v. de Zuidactie.  

Organiseer je dit voor kinderen, denk dan eerder aan het ruilen van verkleed- of carnavalskledij. 

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

ecb10434320a526e8a0dc2452b708644.jpg

Artisanale markt

Organiseer een artisanale markt met je leerlingen, patiënten, cliënten en/of lokale kunstenaars. Met wat muziek en een eet- en drankstandje zorg je voor de juiste sfeer!

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

Auction Hammer

Veiling

"Eenmaal, andermaal...". Niets is zo spannend als een veiling! Zelfgemaakte kunstwerkjes, of liever boeken, brocante, ... 

Maar het hoeven niet altijd objecten te zijn. Denk out-of-the-box: een ritje achterop de motorfiets van meester x, een tocht met de oldtimer van de directeur, een verblijf in het weekendhuisje van collega y, een meet & greet met een BV, een kennis die een gratis les kitesurfen, golf, muurklimmen, fotografie aanbiedt, natuurwandeling met gids, ... 

Ga je voor een klassieke veiling met veilinghamer en veilingmeester waar deelnemers zich door emoties laten leiden, of voor een online veiling waarbij de social media de prijzen de hoogte in stuwen? Aan jou de keuze! 

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

Image by Greyson Joralemon

Prikballon

Vul een lokaal met ballonnen. Stop in elke ballon kaartjes die recht geven op een prijs. Verkoop naalden aan de deelnemers, zodat ze "voor een prikje" een prijs kunnen winnen.

Eco-tip: Zorg er uiteraard voor dat de restanten van de ballonnen netjes worden opgeruimd en dat ze niet in de natuur terecht komen. Ballonnen oplaten is geen goed idee, zelfs afbreekbare ballonnen kunnen tot verstikking bij dieren lijden. 

Goede of slechte ervaringen met deze actie?

Laat het ons weten!

bottom of page