top of page

De powerpoint die je te zien kreeg op de startdag: 

Gezien op
startdag!

Informatief boekje

Inhoud: een brief van vluchteling John,  doe-opdrachten, "wat als ...", voedselrantsoenchallenge, ... 

klasboekje
Film

Een toegankelijkere versie van de campagnefilm kan je bekijken in een volledig ondertitelde versie (rechts) en in een versie die zowel gedubd als ondertiteld is (links), afhankelijk van de doelgroep.

campagnefilm
Impulsen rkg

De powerpoint van Inse Van Rossom die je te zien kreeg op de startdag kan je bekijken via haar padlet

rkg
Spel: vind de kleurencode!

Ilja Van Bockstaele uit basisschool Sint-Augustinus in Brakel maakte ook dit jaar weer een razend spannend Zuidactiespel!

Het spel bestaat uit zes opdrachten en een eindopdracht.


Bij elk spel ontrafelen de teams een kleurcode. Wanneer de leerlingen het antwoord denken te weten, laten ze dit keuren door de leerkracht. 
Is de code goedgekeurd, dan krijgen de leerlingen de volgende opdracht. 
Na de zes opdrachten krijgen de leerlingen de eindopdracht (Pixelart). Ze gebruiken de kleurcodes, die ze vonden in de zes opdrachten, om het juiste antwoord te vinden.
De teams hebben 60 minuten de tijd om alle codes te ontrafelen!

Onderwijs
Onderwijs
spel

Gamebased learning

Tijdens de startdag lieten Tine Roobrouck en Liesbeth Borms, stafmedewerkers pedagogische begeleiding, je kennis maken met de mogelijkheden van "serious games" om het campagnethema over te brengen naar leerlingen uit de derde graad lager onderwijs of uit het secundair onderwijs. Hun powerpoint kan je hier bekijken:

Gamebased leren
ICT Spel

Meester Tim uit basisschool Sint-Augustinus in Brakel maakte een leuk spel waarin leerlingen iets bijleren over Tanzania terwijl ze hun ICT-vaardigheden aan het inoefenen zijn. 

Annotation 2024-03-19 085731.png
bottom of page